Alfonstema på avdelningen Storken

Så här arbetade avdelningen Storken på Hattstugans förskola med Alfons-temat:

”Vi startade vårt Alfons-tema med att dekorera en burk till en vacker burk med Alfons farmors kakburk som inspiration! Detta efter att ha läst och inspirerats av boken ”Listigt, Alfons Åberg!” av Gunilla Bergström.

Bild: Eva Nykänen

Efter att ha pratat om den fina kakburken bestämde barnen att de ville baka syltkakor (som Alfons farmor) att förvara i burken och sen bjuda de andra barnen!  Vi letade recept på internet och beslutade oss för ett recept. Alla barnen skulle såklart kunna äta kakorna och då resonerade barnen sig fram till att det fick inhandlas havremjölk och mjölkfritt smör! Därefter gick vi till affären och inhandlade ingredienserna till baket.

Sen var det dags att börja baka.  Kakbak 

Vi läste i receptet, mätte upp och blandade ingredienserna till degen. Det rullades, gjordes fördjupning och klickades på jordgubbssylt!

När kakorna bjöds runt till kompisarna undrade barnen om man fick ta hem kakor och bjuda sina föräldrar och syskon. Nu räckte ju inte de kakor vi bakat till det, men vi bestämde då att vi skulle baka fler gånger. Barnen fick då i uppgift att rita kaksorter de hade velat baka och vem de skulle bjuda på kakor hemma hos sig!”   Plåt med kakor

 

 

                                                                                                                      Bild Eva Nykänen