Jultips

Jul i stora skogenJul i Stora skogen av Ulf Stark
Med ett kapitel för varje dag i december fram till julafton är boken perfekt att läsa som julkalender. I vilket fall en stämningsfull julberättelse om djuren i Stora skogen som väntar på att tomten ska komma.

Tomten är vakenTomten är vaken av Astrid Lindgren
Tomten är vaken kom ut under 2012. Bokens text är av Astrid Lindgren och är baserad på Victor Rydbergs dikt Tomten. Astrid Lindgren skrev texten på prosa på 60-talet och den blec översatt till tyska. Originaltexten publicerades aldrig och den har varit försvunnen i nästa 50 år, till den nyligen hittades på det tyska förlaget. Illustrationerna till boken är gjorda av ALMA-pristagaren Kitty Crowther.

Jul i BullerbynJul i Bullerbyn av Astrid Lindgren
Här får man riktigt mycket mysig julstämning! Och så är det förstås spännande att läsa om hur det var att fira jul innan Kalle Ankas tid…
 

 

Pettson får julbesökPettson får julbesök av Sven Nordqvist
Det ser ut att bli en riktigt eländig jul för Pettson och Findus när Pettson går och gör illa sig i benet när de är ute och hugger julgran. Hur ska det nu gå med pepparkaksbak och alla andra julförberedelser? Och vem ska fixa julgran?

 


Mamma Mu och Kråkans jul
Mamma Mu och Kråkans jul av Jujja Wieslander
Kråkan tycker att det är svårt att känna någon riktig julstämning. Inte blir det bättre av att han råkat öppna alla julklapparna som han fixat till sig själv redan kvällen före julafton. Vilken tur att han har en vän som mamma Mu!