Förskolans hörna

Nu har jag och Jenny fixat i ordning en plats för förskolebarnen, kallad förskolans hörna, i Baraskolans Mediatek. Hörnan är tänkt att vara en alternativ plats att gå till med en liten grupp barn för att läsa och jobba med språk i en ny och spännande miljö. I väntan på utbyggnaden av förskolorna i Bara kan denna ”förskolehörna” ses som ett litet frö till det förskolebibliotek vi hoppas kunna skapa ihop med barnen så fort en lämplig lokal finns.

I hörnan finns en soffa där barn och pedagoger kan samlas för att läsa en bok och det finns även ett bord och stolar så att barnen kan rita, skriva och pyssla i anslutning till läsningen. Böcker att läsa i på plats går bra att låna från mediatekets bestånd, men kom ihåg att de måste sättas tillbaka på sin plats innan ni går. Eller ta med en av era egna favoritböcker från förskolan och läs den i en ny miljö!

I förskolehörnan finns även en bokhylla med material att arbeta med, såsom blyertspennor och färgpennor samt pärmar med material kopplat till EQ-dockorna, Läsfixarna! och Alfons vänskapslåda. Det finns också möjlighet att sätta upp teckningar, bokrecensioner och annat ni jobbat med så att andra barn kan ta del av arbetet och så att barnen själva enkelt kan återkoppla till sina tidigare besök.

Jag lyckas inte få det att funka just nu men kommer så snart som möjligt att lägga till lite bilder också:)

Trevlig lässommar!