Snart jul…

 Pepparkakshus

Decemberveckorna har bara rusat iväg. På mina sagostunder ute på förskolorna har vi läst en del julsagor men också lite annat. Här är några exempel:

4-5-åringarna på Kråkan/Örnen och 5-åringarna på Värby har fått höra Lilla Häxan firar jul. Lilla häxan firar julLilla häxan håller på att julpynta och förbereda inför Julhäxans besök. Men det knackar på dörren hela tiden. Ska hon hinna?

Lilla mullvaden och julen5-åringarna på Rödluvan har hört om den lilla mullvaden som förbereder en överraskning för sina vänner i skogen. För det bästa med julen är ju överraskningar, tycker mullvaden. Men det håller nästan på att gå på tok när den tjuvaktiga och nyfikna Fru Korp dyker upp. Boken heter Den lilla mullvaden och julen.

En riktigt bra bok, som gick hem bland annat hos Rödluvans 5-åringar, är När prinsar blir förtrollade.  Prinsar har det som bekant  lite besvärligt eftersom de kan bli förtrollade tillNär prinsar blir förtrollade grodor. Nu har Prinsen inte hört av sina kompisar Leif och Gunnar på länge. Tänk om de har blivit förtrollade? Men hur ska prinsen våga ta reda på det utan att själv bli förtrollad?

Nu blir det lite juluppehåll för sagostunderna. Vecka 3 börjar vi igen. Men då blir det inga julsagor!

God jul!